Нови напад америчке коалиције у Сирији: Погинуло 26 цивила

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаОко четири милиона Сиријаца побегло је из земље, а још 7,6 милиона људи је бежећи од смрти напустило домове и уточиште пронашло у другим, безбеднијим деловима државе.
Око четири милиона Сиријаца побегло је из земље, а још 7,6 милиона људи је бежећи од смрти напустило домове и уточиште пронашло у другим, безбеднијим деловима државе. - Sputnik Србија
Пратите нас
Сиријска државна агенција Сана саопштила је да је у ваздушном нападу међународне коалиције под вођством САД на град Хаџин погинуло 26 цивила.
Авион Ф-22 током обуке изнад Новог Мексика - Sputnik Србија
Гину деца: Америчка коалиција забрањеним гранатама засула Сирију

„Двадесет шест цивила, међу којима су жене и деца, погинуло је у новом нападу авијације међународне коалиције на област Хаваму у граду Хаџину, на југоистоку провинције Дејр ел Зора“, саопштила је агенција, позивајући се на локалне изворе.

Коалиција редовно бомбардује Хаџин. Сиријски медији су у више наврата саопштавали да је коалиција приликом напада користила бели фосфор. Сиријске власти су позвале Уједињене нације да предузму мере против одговорних за те нападе и да прекину нелегалан боравак коалиције на територији Сирије.

Представница Пентагона је саопштила да коалиција не жели да открије какву муницију користи у Сирији, али да је она у складу с међународним нормама.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала