Жалбе Груевског одбијене, мора на издржавања казне

© Фото : Танјуг/Немања ЈовановићНикола Груевски
Никола Груевски - Sputnik Србија
Пратите нас
Кривични савет одељења за организовани криминал и корупцију Основног суда у Скопљу одбио је жалбе Николе Груевског и његових адвоката и потврдио решење о извршењу затворске казне за бившег премијера и бившег лидера ВРМО-ДПМНЕ.

Груевски треба да се јави у затвор „Шутка“ ради издржавања двогодишње затворске казне у предмету „Тенк“, јавила је МИА.

Собрање раније данас није одузело мандат посланику водеће опозиционе странке ВМРО-ДПМНЕ и бившем премијеру Николи Груевском.

МИА преноси да је за предлог Комисије за мандатно-имунитетна питања за одузимање мандата Груевском гласало 58 посланика, а 27 се изјаснило „против“. За одузимање мандата била је потребна двотрећинска већина од 80 посланика.

Та комисија Собрања је у среду већином гласова препоручила одузимање посланичког мандата некадашњем председнику Владе због издржавања двогодишње затворске казне која му је изречена за набавку луксузног аутомобила марке „мерцедес“ у предмету „Тенк“, који води Специјално јавно тужилаштво Македоније.

МИА наводи да се данашњом одлуком посланика не одлаже извршење затворске казне Груевеском који је јуче требало да се појави у затвору. Међутим, он је заједно са адвокатима поднео жалбу на извршење, која је данас одбијена.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала