У Лондону осванули плакати са ликом Путина: „Прославимо ’брегзит‘“

© AFP 2023 / Daniel SORABJI / AFPЛик Владимира Путина на билбордима у Лондону
Лик Владимира Путина на билбордима у Лондону - Sputnik Србија
Пратите нас
Група активиста „Прауд бер“ у Лондону је поставила плакате са фотографијом руског председника Владимира Путина и слоганима „BЯEXIТ“ (слово „Р“ је у речи брегзит замењена са словом из руске азбуке „Я“).
Винстон Черчил на плакату који позива Британце да гласају за останак у ЕУ. - Sputnik Србија
„Брегзит“: Договор ипак није постигнут

Активисти су објаснили да су на овај начин одлучили да прославе предстојећи излазак Велике Британије из Европске уније, чему је наводно допринела Русија. 

Саопштено је да је организација за ову кампању закупила три билборда. На два плаката се налази фотографија Владимира Путина са слоганима „Хајде да славимо црвено-бело-плави BЯEXIТ“ и „BЯEXIТ означава BЯEXIТ“. 

На једном билборду је приказан и бивши министар спољних послова Велике Британије Борис Џонсон са руском заставом у рукама и натписом „Хвала ти, BOЯIS“.

Чланови организације „Прауд бер“ себе називају „руским агентима ГРУ“, који „већ неколико година помажу Енглезима да се ослободе од ЕУ и демократских избора“. 

Одлука о изласку Велике Британије из ЕУ донесена је на референдуму 2016. године, када је за „брегзит“ гласало 52 посто Британаца. Велика Британија мора напустити ЕУ 29. марта 2019. године.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала