Трамвај излетео из шина — погинуо пешак, шест особа повређено у центру Београда (фото)

© Tanjug / Sava RadovanovićТрамвај излетео са шина: Несрећа на углу Ресавске и Крунске у Београду
Трамвај излетео са шина: Несрећа на углу Ресавске и Крунске у Београду - Sputnik Србија
Пратите нас
Једна особа је погинула, а шесторо је повређено у несрећи која се догодила на углу Ресавске и Крунске улице, када је трамвај искочио из шина. Улица је затворена и за саобраћај и за пешаке. Преусмерени су трамваји са линија 3Л, 7 и 12Л, као и аутобуси са линије 74.

Трамвај на линији 12Л се на раскрсници Ресавске и Крунске улице сударио са возилом „дачија“, након чега се трамвај занео, предњим делом искочио из шина и ударио пешака који је преминуо од задобијених повреда, незванично сазнаје РТС.

Тешке повреде опасне по живот задобили су возач трамваја и возач аутомобила „дачија“ у који је трамвај ударио. Они су превезени у Ургентни центар.

Три путника из трамваја, међу којима је и трудница, лакше је повређено и налазе се у Ургентном центру, док је један путник на Ортопедији на Бањици.

Полиција је обавила увиђај, али је улица још затворена за саобраћај, као и за пешаке. Трамваји на линијама 3Л, 7 и 12Л су преусмерене, као и аутобуси са линије 74.

„Паркинг сервис“ је уклонио „дачију“, а радници ГСП-а покушавају да врате трамвај у шине, како би га одвезли до најближег депоа. 

© Tanjug / Сава РадовановићЈедна особа је погинула, а шесторо је повређено у несрећи која се догодила на углу Ресавске и Крунске улице када је трамвај искочио из шина.
Једна особа је погинула, а шесторо је повређено у несрећи која се догодила на углу Ресавске и Крунске улице када је трамвај искочио из шина. - Sputnik Србија
Једна особа је погинула, а шесторо је повређено у несрећи која се догодила на углу Ресавске и Крунске улице када је трамвај искочио из шина.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић обишао је место саобраћајне несреће и рекао да се не памти да се нешто слично догодило у Београду, али да постоје сигурносне камере, које ће помоћи да се разјасни како је до несреће дошло.

„Једина порука коју могу да пошаљем је да сви будемо пажљивији у саобраћају да нам се овакве ствари не би поновиле“, рекао је Радојчић.

Директор ГСП-а Радиша Момчиловић рекао је да је тешко у овом тренутку говорити о околостима под којима се несрећа догодила, али да, према незваничним информацијама, којима располаже аутомобил „дачија логан“ прошао на црвено светло и ударио у предњи део трамваја.

Од силине ударца трамвај је излетео из шина, ударио у дрво, покосио пешака и зауставио се тик уз зид једне зграде, рекао је Момчиловић.

„Имамо видео-снимак у трамвају и видео-снимке са околних објеката који ће нам помоћи да расветлимо под којим околностима се догодила ова несрећа“, рекао је Момчиловић.

Несрећа се догодила око 8.15.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала