Катарски лист: Саудијски принц гурнуо Нетанијахуа у рат са Хамасом

© AP Photo / Adel HanaОбарање палестинских ракета изнад Израела
Обарање палестинских ракета изнад Израела - Sputnik Србија
Пратите нас
Лист „Араб“, који излази у Катару, тврди да је наследник престола Саудијске Арабије принц Мухамед бин Салман покушао да убеди премијер Израела Бенјамина Нетанијахуа да почне рат против Хамаса, који контролише Појас Газе.

Како тврди лист, принц је очекивао да ће то скренути пажњу међународног јавног мњења о истрази убиства опозиционог  новинара Џамала Хашогија. Информације које су се појавиле у медијима показују да је он лично умешан у овај случај.

Палестинска ракета погађа израелски војни аутобус (видео) - Sputnik Србија
Тренутак који је запалио Блиски исток: Палестинска ракета погађа израелски аутобус (видео)

Лист „Араб“ не наводи одакле му информације, не позива се ни на какве изворе. Није искључено да се ради о покушају дискредитације Саудијске Арабије која је позната по својим неформалним чврстим везама са Израелом.

Размена ватре, започета израелским ваздушним нападом на Газу у недељу увече, представља једну од највећих ескалација сукоба још од рата Хамаса и Израела 2014. године. Палестинци, с друге стране, гранатирају југ Израела.

Најмање шест Палестинаца, пет припадника Хамаса и један цивил, погинули су у Појасу Газе и у Израелу од почетка најновијих сукоба, а за прву жртву на територији Израела, још од рата у Гази 2014, испоставило се да је палестинског порекла.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала