ЕУ о Груевском: No comment

© REUTERS / Marko DjuricaПристалице владајуће странке ВМРО-ДПМНЕ и премијер Никола Груевски држе македонску заставу током митинга у Скопљу, Македонија, 18. маја 2015. године
Присталице владајуће странке ВМРО-ДПМНЕ и премијер Никола Груевски држе македонску заставу током митинга у Скопљу, Македонија, 18. маја 2015. године - Sputnik Србија
Пратите нас
Европска комисија не може да коментарише случај бившег премијера Македоније Николе Груевског, који је затражио азил у Мађарској, изјавила је портпаролка те комисије Маја Коцијанчич и истакла да се од македонских институција очекује да делују у складу са прописима.
Никола Груевски - Sputnik Србија
Лажни пасош и бег преко Тиране: Како је Груевски стигао до Мађарске

„Свесни смо ситуације у вези с господином Груевским. Ми не коментаришемо поступке који су у току. Владавина права је фундаментални принцип Европске уније, како за земље-чланице, тако и за земље-кандидате. Очекујемо да све стране поступају у складу са важећим прописима. Овај судски поступак не треба политизовати“, рекла је Коцијанчичева за портал „Алсат М“.

Мађарске власти потврдиле су раније да је Груевски затражио азил у Мађарској, преноси Танјуг.

Груевски се јуче огласио из Мађарске.

Он је на свом профилу на Фејсбуку написао да је у Мађарској и да ће затражити азил, те да је у протеклих неколико дана добијао претње смрћу.

Бивши македонски премијер је осуђен на две године затвора због наводне злоупотребе службене дужности при куповини блиндираног „мерцедеса“, чиме је оштетио буџет за 600.000 евра.

Груевски је осумњичен у још три поступка која је покренуло Специјално тужилаштво, док је он указивао да је реч о политичком прогону.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала