„Бошњаци навикли да им се додаје со на рану“

© Tanjug / Зоран ЖестићБакир Изетбеговић у Мостару 6. фебруара 2018.
Бакир Изетбеговић у Мостару 6. фебруара 2018. - Sputnik Србија
Пратите нас
Одлазећи председавајући Председништва Босне и Херцеговине и председник Странке демократске акције Бакир Изетбеговић изјавио је, поводом изјаве премијерке Србије да се у Сребреници није десио геноцид, да су Бошњаци навикли да им се додаје со на рану.
Ана Брнабић - Sputnik Србија
Ана Брнабић одговара запрепашћеном Звиздићу

„Већ смо навикли на те ствари и да наставимо са тим људима да живимо, комуницирамо, наставимо да поправимо ствари. Ми покушавамо то да поправимо“, рекао је Изетбеговић у интервјуу за регионалну телевизију Н1.

Он је изнео тврдњу да Србија не жели да призна геноцид, јер „не жели да носи ту хипотеку“.

Он је рекао и да су Бошњаци претрпели разне неправде и оценио да је и сам Дејтонски споразум неправда, преноси Танјуг.

„Ја са тим (председником Србије Александром) Вучићем морам да поправим односе, решим питање границе једног дана. Ми живимо са Србима“, рекао је Изетбеговић и додао да питање граница није решено за време његовог мандата, јер је Србија нудила „измене које нису прихватљиве“.

„Нуде нам неке шуме, али то је ствар за Комисију. То не би требало да Бакир Изетбеговић преломи са Вучићем на некој вечери. Не може се тако радити, о свему се може причати, али то треба да уради Комисија“, рекао је Изетбеговић.

Упитан да прокоментарише новоизабрани састав Председништва, Изетбеговић је рекао да од председника Републике Српске Милорада Додика и осталих политичара очекује зрелије понашање.

„Очекујем да ће се Додик одговорније понашати“, рекао је Изетбеговић.

Он је рекао да СДА види као „победничку странку“, која је партнер Савеза независних социјалдемократа и Хрватске демократске заједнице.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала