Палма у посети Египту, уз звуке „Боже правде“ узјахао камилу (видео)

Пратите нас
Привредно-политичка делегација града Јагодине, на челу са председником Јединствене Србије, народним послаником и председником Скупштине Града Јагодина Драганом Марковићем Палмом, борави у радној посети Египту.

За Марковића и чланове делегације, домаћин, гувернер области Црвеног мора, генерал Ахмед Абдулах је приредио дочек какав није приређен за стране политичаре још од времена СФРЈ и Јосипа Броза Тита. Домаћини из Марс Алама су се потрудили да се делегација града Јагодине на сваком кораку осећа као код куће. 

Од црвеног тепиха на аеродрому, преко бројних посета привредним објектима и споменицима културе, до састанака са привредницима из Египта.

На састанку којем су присуствовали чланови делегације из Јагодине и привредници Марс Алама, гувернер Црвеног мора Ахмед Абдулах, Марковић је на предлог Ивице Дачића замолио да Египат повуче признање независности Косова и Метохије, мада је од домаћина добијен одговор да нигде у документима не стоји да је Египат признао Косово и Метохију, преносе „Новости“.

Генерал Абдулах и Марковић су се договорили да Јагодина добије пет хектара земље на обали, тако да је поред Егејског, тај град „изашао“ и на Црвено море. Јагодина ће дати исто толико земљишта Марс Аламу у индустријској зони за инвеститора из Египта који ће ту отворити фабрику и запослити раднике. Марковић је такође предложио размену студента.

„Хоћемо сарадњу каква је између наших држава била у времена Титове Југославије“, рекао је Марковић.

На састанку су се представили привредници домаћина и привредници из Јагодине. Привредници из Египта су предложили оснивање Пословног савета Египат–Србија.

Увече је за делегацију Јагодине приређена вечера у пустињи, у веома лепом амбијенту, где су се домаћини потрудили да покажу колико им је важна посета делегације из Јагодине.

Пустињом се вијориле заставе Србије и Египта. На предлог домаћина, Марковић је том приликом узјахао камилу, уз звуке српске химне. Марковић и читава српска делегација били су обучени у традиционалну египатску ношњу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала