Недостаје још шест писама за гласање о поверењу Терези Меј

© AP Photo / Kirsty O'Connor/PAБританска премијерска Тереза Меј
Британска премијерска Тереза Меј - Sputnik Србија
Пратите нас
Противницима британске премијерке Терезе Меј из њене Конзервативне странке недостаје још шест писама о неповерењу, да би био скупљен довољан број за покретање гласања о поверењу председници Владе.

Британски „Сан“ известио је да су 42 посланика Конзервативне партије пружили чврсте гаранције да су послали писма о неповерењу Терези Меј, а 48 писама је потребно да би поступак био покренут, подсећа Ројтерс.

Тереза Меј - Sputnik Србија
Тресе се Острво: Ускоро гласање о неповерењу Терези Меј

„Сан“ је, како се наводи, известио да је 25 посланика јавно казало да је послало писмо, а да је осталих 17 приватно рекло да је писало Грејему Брејдију, председавајућем торијевског комитета, који сакупља листу са именима оних који су послали писма.

Британска премијерка јуче је изјавила да, према информацијама којима она располаже, још није прикупљен неопходан број гласова да би се о њеном поверењу изјашњавала Конзервативна странка.

„Колико ја знам, није“, рекла је Мејова за „Скај њуз“, одговарајући на питање да ли је испуњен праг за формално гласање о поверењу, пренео је Ројтерс.

Да би гласање о поверењу било покренуто, неопходно је да 48 посланика из премијеркине Конзервативне странке преда писмо председавајућем одбора задуженом за страначко вођство.

Да толики број захтева није још стигао, потврдио је раније за Би-Би-Си и председавајући тог одбора Брејди.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала