Харадинај одговорио Бриселу: Ево када ћемо укинути царине

© AP PhotoВлада Косова
Влада Косова - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер привремених косовских институција Рамуш Харадинај реаговао је на позив Европске уније да Приштина повуче одлуку о повећању пореза на српску робу за 100 одсто, поручивши да ће то бити учињено када Београд прекине „агресију Србије“, пренела је „Газета експрес“.
Јоханес Хан у Вили Мир у Београду. - Sputnik Србија
Хан: Одлука Приштине мора одмах бити повучена

Харадинај је рекао да таква одлука није била неочекивана, те да је он више пута упозоравао да претходно уведени порез може бити само повећан.

На питање о реакцији председника Србије Вучића, који је синоћ имао састанке са амбасадорима Русије, Кине и земаља Квинте, и одржаној седници Савета за националну безбедност Србије, Харадинај је за Т7 рекао да је Косово било довољно толерантно и да су чекали да Европска унија заустави агресију Србије, али да се то није догодило, преноси Танјуг.

Наводи се да је Харадинај казао и да се дијалог између две државе не би догодио „да није било поштовања Косова према Србији“.

Харадинај је истакао да је одлука о повећању пореза одлука „сувереног Косова“ и да ситуација може бити доведена у нормалу ако „агресија Србије престане“, ако се буде поштовао енергетски споразум и ако се буде поштовало још много тога.

„Они желе да нас држе у замрзнутом конфликту. Ми смо толерисали многе ствари у нади да ће међународна заједница пронаћи решење, али ми га не видимо“, поручио је Харадинај.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала