Срби на КиМ сутра у подне протестују због мера Приштине

© Sputnik / Дејан НедељковићПротест у Косовској Митровици
Протест у Косовској Митровици - Sputnik Србија
Пратите нас
У српским срединама на КиМ — Косовској Митровици, Грачаници и Штрпцу — сутра у подне ће бити одржан миран једночасовни протест због увођења такси на српску робу.

Рамуш Харадинај у интервјуу са Миломиром Марићем - Sputnik Србија
Харадинај послао писмо ЕУ и свим амбасадорима: Присилите Србију, не можемо више!
Представници Срба са Косова обавестили су данас председника Србије Александра Вучића, са којим су имали састанак, да не могу да буду „неми посматрачи“ поводом мера Приштине. Тим протестима ће се тражити од међународне заједнице да примора Приштину да повуче одлуку, рекао је градоначелник Косовске Митровице Горан Ракић.

Он је рекао да ће, у супротном, од уторка наставити протесте у другом облику.

„Нећемо дозволити да деца немају основне намирнице“, рекао је Ракић и истакао да је ситуација јужно од Ибра још гора.

Он је рекао и да ће можда бити блокаде путева и да ће се протести одржати у Здравственом центру, као и у Студентском центру у Косовској Митровици.

„Приштина нашу руку помирења увек види као нашу слабост и наставља својим путем“, рекао је Ракић новинарима после састанка са Вучићем и додао да је председник Србије тражио од представника Срба да протести буду мирни, пренео је Танјуг.

Протести ће бити одржани на више локација уз подршку радника Клиничког центра, у којем постоје залихе кисеоника за десет дана као и уз подршку запослених у Студентском центру, који има залихе хране за седам дана.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала