Харадинај са Рамом: Очекујем уједињење економија Косова и Албаније

© AP PhotoАлбаници са застава
Албаници са застава - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај изјавио је у Пећи да очекује „уједињење економија“ Косова и Албаније.

Харадинај је отварајући заједничку седницу са Владом Албаније рекао да је уверен да ће потписивањем девет споразума и протокола Приштине и Тиране довести да у блиској будућности „наше две економије буду уједињене“, пренела је приштинска агенција „Косова прес“.

Еди Рама - Sputnik Србија
Сто одсто: Нова провокација Приштине и Тиране уочи заједничке седнице у Пећи

Харадинај је казао да зна да грађани Косова и Албаније очекују више од „две владе“, те да ће оне наставити да сарађују, раде и суочавају се са многим изазовима.

„Данас је Косово тачка за контакт са ЕУ, ССП и истовремено испуњава све критеријуме за либерализацију виза и очекује да Европска унија то испоштује“, нагласио је Харадинај, пренео је Танјуг.

У Пећи је данас почела заједничка седница такозване косовске владе и Владе Албаније, а на самом почетку албански премијер Еди Рама изјавио је да је разочаран приступом Европске уније према косовској независности и слободном кретању грађана.

Истовремено са почетком седнице, испред хотела у Пећи, у којем се одржава седница, траје протест породица убијених Албанаца у Куманову, маја 2015. године.

Приштински медији извештавају да је Пећ украшена заставама Албаније и Косова, које су остављене поводом ове седнице, али и предстојећег обележавања Дана албанске заставе, у среду 28. новембра.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала