„Нису попут оних у Србији“: КФОР започео вежбе на северу Косова

© Sputnik / Iliya Pitalev / Уђи у базу фотографијаПрипадници италијанског КФОР-а у Приштини
Припадници италијанског КФОР-а у Приштини - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпарол КФОР-а Винченцо Грасо изјавио је за Танјуг да су вежбе најављене за наредне дане на северу Косова већ отпочеле и додао да ту нема никакве војне активности, већ да је циљ КФОР-а да буде „видљивији“.

„Вежбе су већ у току, али то није никаква посебна или војна активност, ради се о покретима наших возила, патролама, да будемо видљивији. Дакле, нема војне активности, ово нису вежбе попут оних какве сте имали у Србији“, рекао је Грасо.

Упитан зашто су вежбе покренуте сада, он је казао да „нема неког посебног разлога“, а на питање колико је планирано да трају, Грасо није имао прецизан одговор и рекао је само да би требало да се одржавају „наредних дана“.

Претходно је путем Фејсбука КФОР саопштио да ће „наредних дана извести неке вежбе на северу Косова“.

„Трупе КФОР-а ће кренути и распоредити се дуж главних путева у складу са мандатом у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН. Ово је нормална активност, која нема везе са било каквом посебном претњом или забринутошћу. Ситуација је под контролом, и КФОР наставља са заштитом свих грађана на Косову, као што је то радио од 1999. године“, пише у посту КФОР-а на овој друштвеној мрежи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала