Приштина: Не знамо ништа о уједињењу Митровице

Пратите нас
Привремене приштинске институције засад не знају ништа званично о иницијативи председника општине Јужне Митровице Агима Бахтирија за „уједињење тог и северног дела“ града Косовске Митровице, након што су градоначелници четири српске општине на северу Косова поднели оставке.
Срби с Косова после састанка с Вучићем - Sputnik Србија
Састанак Срба с КиМ и Вучића: Одговор на план о уједињењу Митровице

Портпарол приштинских институција Доњети Гаши изјавио је новинарима да су о тој иницијативи сазнали из медија, те да о томе још није могло бити разговора.

„Ако буде било предлога, изаћи ћемо са нашим ставом“, рекао је Гаши.

У АКР, странци шефа косовске дипломатије Беџета Пацолија, којој припада Бахтири, кажу да је реч „о индивидуалној иницијативи“. 

Приштински „Љајми“ пише да Бахтири има за циљ „уједињење северног и јужног дела града Митровице“.

Бахтири је идеју о „уједињењу Митровице“ изнео на својој страници на Фејсбуку, након што су градоначелници четири српске општине, међу којима је и Горан Ракић, поднели оставке.

Наводи се да је Бахтири ванредну седницу локалног парламента сазвао за сутра, а на њеном дневном реду ће се наћи измена закона о административним границама општина.

Покретање измена закона о административним границама општина, са циљем уједињења Митровице, наводи се у позиву за сутрашњу седницу, који је достављен медијима.

Члан владајуће ДПК Доњет Бислими рекао је да је реч о личној иницијативи Бахтирија и да ће одборници његове странке присуствовати сутрашњој ванредној седници. 

Он је казао и да је таква одлука у надлежности владе.

Бахтири је јуче објаснио да намерава да поднесе влади предлог о изменама закона о административним границама општина.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала