Српкиње сјајно отвориле ЕП у рукомету: Пољска пала у првом колу

Пратите нас
Рукометашице Србије сјајно су започеле Европски шампионат у Француској тријумфом над репрезентацијом Пољске – 33:26 (13:14).

Србија је у Нанту одиграла два тотално различита полувремена. У првом делу ништа није изгледао онако како треба. Пољакиње су погађале из свих позиција, а Србију су у игри одржавале Јелена Лавко и Андреа Лекић головима са дистанце.

Пољакиње су у једном моменту водиле и са три гола разлике, а онда се десио преокрет. Кључни играч у тим моментима била је, још увек недовољно опорављена Драгана Цвијић, која је одржавала активан резултат за нашу репрезентацију. Ипак, на полувреме се отишло са голом предности за Пољакиње.

Наставак је донео тотално другачију утакмицу у односу на прво полувреме. Селектор Љубомир Обрадовић је сигурно имао шта да каже српским репрезентативкама у полувремену, а оне су то преточиле у сјајну одбрану која је резултирала још бољим нападима. Играч преокрета била је капитен наше репрезентације Катарина Крпеж-Шлезак, која је преокренула резултат серијом од четири узастопна гола. Капитенској игри су се прикључиле и остале репрезентативке, а утакмица је решена средином другог полувремена када су се Српкиње одлепиле на шест голова предности.

Коначан резултат 33:26 за репрезентацију Србије.

 Од 21 сат се игра други дуел у нашој групи у којем се састају Данска и Шведска.

Три најбоље репрезентације из сваке од четири групе пласираће се у наредну фазу такмичења, а у следећем колу наша репрезентација ће у недељу играти против Шведске од 18 сати.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала