„Жути прслуци“ стижу у Подгорицу: Протести због затварања Медојевића и Кнежевића (фото)

© Небојша ПоповићПротест ДФ-а у Подгорици против притварања Небојше Медојевића
Протест ДФ-а у Подгорици против притварања Небојше Медојевића - Sputnik Србија
Пратите нас
На платоу прекопута Скупштине Црне Горе код Споменика краља Николе вечерас се у 18 сати окупило више стотина присталица Демократског фронта како би изразили протест због затварања лидера тог политичког савеза Небојше Медојевића и Милана Кнежевића.

Демонстранти су у једном тренутку зауставили саобраћај на Булевару Св. Петра Цетињског.

Из скупштине су изашли посланици Демократског фронта да поздраве окупљене, а један од лидера Фронта Андрија Мандић позвао је присутне на уздржаност.

Демократски фронт, поручио је Мандић, креће у „велику борбу која треба да има за резултат ослобађајње Црне Горе“, а оно треба да почне ослобађањем Медојевића и Кнежевића.

„Неко је одлучио да заустави рад парламента и истјера опозицију из скупштине“, навео је Мандић и апеловао да сјутра вече дође на протесте сва „поштена и опљачкана Црна Гора која жели промјене у земљи“.

© Небојша ПоповићПротест ДФ-а у Подгорици против притварања Небојше Медојевића
Протест ДФ-а у Подгорици против притварања Небојше Медојевића - Sputnik Србија
Протест ДФ-а у Подгорици против притварања Небојше Медојевића

Протесту су, осим посланика Демократског фронта, присуствовали и посланици и руководство Уједињене Црне Горе. Мандић им се захвалио на подршци и рекао да је ДФ позвао све странке и невладине организације да се прикључе у протестима.

Уз оцјену да се вечерас окупило више људи него претхoдне вечери, Мандић је најавио да ће окупљања бити сваког дана у 18 часова, те да ће већ сутра добити озвучење.

„Набавићемо и жуте прслуке и макар по нечему учинити да овај мали град буде велики као што је и Париз данас“, поручио је Мандић.

Марина Медојевић испред суда у Подгорици - Sputnik Србија
Супруга Небојше Медојевића испред суда: Нек нам дају жуту траку

Подсјетимо, вечерашњи скуп почео је непосредно након информације да је Небојша Медојевић кажњен са још два мјесеца затвора јер је одбио да свједочи у предмету који је формиран поводом његових тврдњи из маја прошле године, да је главни специјални тужилац Миливоје Катнић учествовао у ратном злочину на територији Цавтата током 1991. и 1992. године.

То се наводи у саопштењу које је објављено на сајту Вишег суда.

Ову казну Медојевић по закону може издржати тек након што му истекне прва, због које се од петка налази у затвору, јер је одбио да каже ко је припадник АНБ који му је саопштио да је тужилац Катнић од бившег градоначелника Подгорице Миомира Мугоше узео 100.000 евра како му не би одредио притвор у случају јавности познатој као „Царине“.

Адвокати лидера ПЗП, како „Вијести“ сазнају, нису обавјештени о најновијој одлуци Вишег суда.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала