Објављен видео крвавог стампеда у ноћном клубу у Италији (УЗНЕМИРУЈУЋИ ПРИЗОРИ)

Пратите нас
Шест особа, од којих пет малолетника, погинуло је док је најмање 50 особа повређено у стампеду који је избио касно синоћ на концерту у клубу у граду Кориналду на обали Италије, у близини Анконе, саопштиле су италијанске власти.

Међу погинулима су три девојчице и два дечака, као и одрасла жена – мајка која је била у пратњи ћерке на концерту, где је наступао италијански репер Сфера Ебаста, изјавио је на лицу места начелник полиције у Анкони Оресте Капоказа, преноси АП.

Власти нису за сада навеле колико година имају погинули, али државни радио РАИ јавља да је погинула мајка имала 40 година, као и да се унутар клуба налазило 1.000 људи када је стампедо почео.

Четрнаест повређених јр у озбиљном стању, док је око 40 особа задобило лакше повреде, рекао је званичник ватрогасне службе Дино Пођали.

​Тела прегажених жртава, навео је он, пронађена су код ниског зида унутар клуба.

Италијански званичници Ватрогасно-спасилачке службе рекли су агенцији АНСА да је публика на концерту у ноћном клубу „Лантерна азура“ почела да паничи и да трчи ка излазима након што је неко напрскао супстанцу сличну бибер-спреју.

Неименовани тинејџер (16) рекао је италијанској агенцији да су власници клуба плесали чекајући почетак концерта када је стампедо почео.

Исти тинејџер, који је пребачен у болницу због задобијених повреда, рекао је и да је најмање један излаз за случај опасности био закључан када је покушао да изађе.

Власти истражују да ли су излази за случај опасности функционисали, а у истрази о овом инциденту учествују и карабињери, наводе ватрогасни званичници.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала