Трампов најближи сарадник напушта Белу кућу

© AP Photo / Matt RourkeДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник САД Доналд Трамп објавио је да ће шеф кабинета Беле куће Џон Кели отићи с те позиције до краја године, јавља Си-Ен-Ен. Трамп је ту вест објавио пред новинарима пре него што је отишао на утакмицу америчког фудбала између екипа војске и морнарице у Филаделфији.

Трамп ће у наредна два дана објавити име новог шефа кабинета. Пензионисани генерал маринаца Кели, који је на место шефа кабинета доведен како би увео ред у хаотично стање у Белој кући, само је један у низу блиских сарадника Доналда Трампа који су отишли, пише „Њујорк тајмс“.

„Џон Кели одлази, не знам да ли могу да кажем, у пензију. Али он је сјајан тип. Џон Кели одлази до краја године“, рекао је Трамп.

Водећи кандидат за новог шефа кабинета је 36-годишњи Ник Ајерс, који тренутно обавља дужност шефа кабинета потпредседника Мајка Пенса. Он је политички оперативац Републиканске странке. Ајерс се разуме у то како да се воде кампање, а то је управо оно што Трамп прижељкује, пише „Њујорк тајмс“. С друге стране, Кели, који је каријеру провео као официр, није имао то искуство.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала