Харадинај чини све да поново постане жртва

© AP Photo / Visar KryeziuПремијер тзв. Косова Рамуш Харадинај
Премијер тзв. Косова Рамуш Харадинај - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер привремених косовских институција Рамуш Харадинај покушава да испровоцира Србију, како би испало да су Албанци поново постали жртве, и да би свет опет стао на њихову страну, изјавио је данас министар одбране Србије Александар Вулин.
Рамуш  Харадинај - Sputnik Србија
Харадинај: Американци би бранили Косово од Србије

Замољен да прокоментарише изјаву Харадинаја да ако „Србија пошаље војску, САД ће их бранити“, Вулин је рекао да то није ништа ново и подсетио да је Харадинај својевремено изјавио да они немају спољну политику, већ да је њихова политика — политика САД и да Албанци рачунају да ће их оне штитити.

„Неке ствари су се промениле од 1999. године. Од 2012. године до данас, ја сам био сведок када смо почели са бриселским разговорима и када су долазили са папирима које је требало само да спроведемо и ништа више. Тада, политиком Александра Вучића почели су да прихватају да Србија има интересе који су легитимни и морају да се слушају и о којима мора да се разговара. Тако су Албанци изгубили позицију жртве, јер где год да Срби нешто ураде — Албанцима треба помоћи“, рекао је Вулин, преноси Танјуг.

Како је министар одбране нагласио, Харадинај то осећа и све што ради ради да би поново постао жртва.

„Зато покушава да нас испровоцира на било који начин, како би свет опет стао на страну Албанаца. Али није јасно зашто није рекао да позива туђу децу да гину за његове планове. Било би ми веома драго да чујем њега како објашњава америчким пореским обвезницима да жели да њихова деца дођу у његов рат и да гину за његове ратове. Не верујем да би то ико урадио“, поручио је Вулин.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала