Вучић: Приштина у лудилу, може да уради три ствари против нас, не зна се која је гора

© Tanjug / Dimitrije GollАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је Приштина спремна на нове мере усмерене против Србије и Срба на Косову и Метохији, да су у питању три нова потеза која би могла да предузме, али није прецизирао о којим мерама је реч.
Бивши Британски премијер Тони Блер - Sputnik Србија
Мој пријатељ Тони: Тачи се састао с Блером (фото)

На питање новинара да ли има процене шта би Приштина могла даље, после такси, да предузме против српског народа, Вучић је рекао да су у питању три ствари, које би могла да покуша да уради и да се не зна која је гора за нас.

„Али, не мислим да је једна од тих ствари дугорочно добра за њега (Харадинаја), он је човек који краткорочно посматра ствари, као и неки од наших политичких противника. Врло краткорочно гледају на ствари“, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Председник додаје да ће држава доносити одлуке о новим мерама албанске стране тек када и ако оне буду предузете. 

„Мислим да је за нас важно да показујемо стабилно и снажно, а увек мирно, одупирање и супротстављање таквим мерама, али видећемо шта ће да предузимају и у складу са тим ћемо доносити одлуке“, донео је Вучић.

Према његовим речима, Косово и Метохија му задаје највише бриге, страха и зебње, јер, каже, види да је „лудило“ Приштине постало безгранично, а да нико из међународне заједнице то лудило не зауставља.

„Крива је међународна заједница која није спречила таксе од 10 одсто. Сада неко стиче популарност, што је већ степен безумних мера и то користи за унутрашње потребе. То ме брине“, нагласио је он.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала