Десетине „жутих прслука“ пред судом: „Само сам бацио мали камен!“

© REUTERS / Christian HartmannСукоб демонстраната у жутим прслуцима са полицијом на Јелисејским пољима у Паризу.
Сукоб демонстраната у жутим прслуцима са полицијом на Јелисејским пољима у Паризу. - Sputnik Србија
Пратите нас
Десетине особа изведено је данас по подне пред француски суд по хитном поступку, након хапшења у суботу током протеста „жутих прслука“ у Паризу, а изречене су и прве пресуде — већином затворске казне у трајању од неколико месеци, али и новчане казне, преносе француски медији.
Емануел Макрон - Sputnik Србија
Стотине хиљада људи од Макрона вечерас очекује да чује само две речи

Претежно је реч о младима који су незапослени или имају ниска примања, а често су већ били кривично гоњени због чланства у одређеним групама с циљем уништавања или насиља и гађања снага реда пројектилима.

Првом осуђенику, Гзавијеу (26), суд је данас изрекао казну од два месеца строгог затвора, преноси „Фигаро“.

Гзавије тврди да је „само бацио мали камен“ и да сада жали због свог поступка који, каже, каља кредибилитет „племенитог покрета ’жутих прслука“, преноси Танјуг.

Валантен (22) је признао да је бацио сузавац на снаге реда како га не би „ухватиле за врат“, али наводи да „није размишљао“ и да је „учинио нешто неразборито“. Он је осуђен на новчану казну од 1.200 евра.

С друге стране, неименовани младић, који је из Нормандије дошао у Париз да „протестује“ и ухапшен на Јелисејским пољима, данас је пуштен, а претходно је оптужен због ношења папирне маске и поруке коју је послао пријатељици, а у којој каже да „можда има жељу да разбија“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала