Додон послао Лукашенку кукуруз

© Fotolia / ConstantinosКукурузно поље
Кукурузно поље - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Молдавије Игор Додон послао је свом белоруском колеги Александру Лукашенку кукуруз који су заједно сејали у априлу на њиви у Молдавији.

Председници Белорусије и Молдавије су 19. априла заједно су испробали белоруске тракторе и посејали кукуруз на њиви. Тада је Додон обећао да ће род послати у Белорусију.

„Послао сам Лукашенку кукуруз и он ми је потврдио да га је добио. Не знам да ли његови кувари знају како да праве мамалигу (јело слично качамаку од кукурузног брашна), али Лукашенко је рекао да тамо има Молдаваца, тако да ће све бити како треба“, рекао је Додон.

​Он је такође рекао да сваке године прави неколико тона домаћег вина од грожђа које расте у његовом родном селу Садова.

„Послао сам Лукашенку и вино, Путину ће послати вино следеће недеље и морам га послати губернатору Санкт Петербурга, пошто је тражио“, додао је Додон.

​Председник је саопштио да је од Лукашенка добио позив да дође у радну посету Минску у најскорије време, али да још увек нема тачног датума посете.

Додон је већ долазио у посету Белорусији као председник Молдавије у јулу 2013. године. Тада су стране постигле договор о економској, социјалној и културној сарадњи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала