Путинова аритметика: Шест памтим, седам заборављам

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин са децом
Владимир Путин са децом - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин причао је на Руском отвореном часу о својим догодовштинама из школе, и како је захваљујући професору математике повећао своје самопоуздање.

Отворени час је одржан у оквиру Руског форума професионалне навигације „Проејекторија“ у Јарослављу, који су пренеле све школе.

Председник је навео да му до осмог разреда није баш добро ишла математика.

„Математика ме уопште није интересовала. И одједном је код нас дошао професор, не наставник, већ професор са факултета, чак са математичког института из Санкт Петербурга, и отворио математички кружок и почели смо да се бавимо вишом математиком“, рекаo јe председник.

Он је признао да му се математичка факултативна настава јако допала и да је почео да напредује.

„Говорио сам му: то уопште није математика то што ми овде радимо. Он каже: то јесте математика, а оно што сте учили у школи је аритметика, ’шест памтим, седам заборављам‘. То је нешто друго. То захтева апстрактно размишљање, и теби то иде“, наставио је да прича Путин.

Председник је признао да је за њега та наука постала право откриће, захваљујући новом учитељу.

„До данас сам му захвалан, иако му се ни не сећам имена. То је повећало моје самопоуздање и помогло ми да напредујем и у другим наукама“, рекаo је он.

Међутим, он је нагласио да су генетика и биологија науке 21. века.

„Биологија је данас врло широког схватања. Тамо има много праваца. Као што је 20. век био век физике, тако ће 21. век бити век биологије“, мишљења је руски председник.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала