Харадинај амбасадорима Квинте представио први нацрт споразума са Србијом

© AP Photo / Ronald ZakРамуш Харадинај
Рамуш Харадинај - Sputnik Србија
Пратите нас
Приштински Зери преноси да је косовски премијер Рамуш Харадинај амбасадорима Квинте представио први нацрт „свеобухватног законски обавезујућег споразума између Косова и Србије“.

Према писању Зерија, Харадинај је у разговору с амбасадорима рекао да је то нацрт документа, заправо документ који пружа подршку за постојећи процес дијалога, али и представља одређене аспекте који утичу на убрзање тог процеса. 

На свом је Фејсбук налогу Харадинај написао да је документ предат свим носиоцима институција и представницима свих политичких субјеката, као и да ће се у наредним данима и недељама разговарати о том нацрту документа са свим странама.

„На састанку с амбасадорима шеф техничког дијалога Авни Арифи представио је поглавља која ће за нас садржати главне принципе споразума, који ће отворити пут нормализацији између Косова и Србије“, написао је Харадинај на свом налогу на Фејсбуку. 

Како је навео, о том ће се документу дискутовати са свим странама у косовском друштву „како би се остварио коначни документ у коме ће бити обухваћена експертиза свих“. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала