Медојевић: Моје хапшење ујединило демократске снаге (видео)

Пратите нас
Небојша Медојевић након изласка из затвора оцењује да је црногорски правосудни систем његовим хапшењем показао да практично више не постоји.
Небојша Медојевић у Скупштини Црне Горе - Sputnik Србија
Медојевић изашао из затвора, а Кнежевић из скупштине

Упитан да ли евентуално размишља о томе да тужи државу због ситуације у којој се нашао, Медојевић је у интервјуу телевизији „Вијести“ рекао да је „највећа оптужба државе то што је урадила“. 

„Како год овај правосудни систем урадио, он је овим скандалом са мојим хапшењем показао да практично више не постоји, ми више немамо независно правосуђе, професионалног тужиоца, имамо систем заснован на центрима моћи који могу било кога послати у затвор“, рекао је Медојевић, један од лидера опозиционог Демократског фронта. 

Он тврди да црногорским правосуђем руководе центри моћи ван њега, да је ДПС непријатељ демократије и да је у целој ситуацији, након његовог хапшења, деловао и међународни фактор.

Медојевић је рекао и да верује да је оно што се десило њему и ДФ-у допринело обједињавању демократских снага за будућа политичка дешавања и промене у Црној Гори.

„Најтеже је било сазнање да је могуће у Црној Гори 2018. да се противуставно и противзаконито практично киднапује посланик, без скидања имунитета. То је заиста била озбиљна ситуација која је довела читаву земљу у кризу. Кад сам доведен тамо нико није знао по ком основу сам доведен“, рекао је Медојевић. 

Он је нагласио да су сви у затвору поступали професионално. 

„На крају ове заиста тешке и изазовне ситуације, ово се није десило ниједној партији у Европи, после пада Берлинског зида, чини ми се да је то што се десило нама и мени у ствари био повод за једну нову енергију заједништва окупљања и то је неки улог за можда политичка дешавања у будућности“, рекао је Медојевић.

Он је додао да се осећа „мало исцрпљено и уморно“ јер никада раније није штрајковао глађу и први пут се нашао у затвору, али истиче да је поносан на све саборце и породицу. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала