Љајић: Робе српског порекла ускоро неће бити на Косову

© Tanjug / ZORAN ZESTICРасим Љајић
Расим Љајић - Sputnik Србија
Пратите нас
Потпредседник Владе Србије Расим Љајић изјавио је да је од 21. новембра до 11. децембра на Косово и Метохију пласирано за 30 милиона евра мање робе из централне Србије у односу на исти период прошле године.
Рамуш Харадинај - Sputnik Србија
Приштина одбија понуду Брисела?

„Та штета је огромна и уколико се настави и ако се инсистира на додатним тарифама, то практично значи да је потпуно обустављена трговина изузев спорадично међународних брендова који и даље пласирају робу“, рекао је Љајић за ТВ Прва.

Он је додао да робе српског порекла на КиМ скоро да неће бити ако остану таксе од 100 одсто.

Љајић каже да је услов да се настави дијалог за укидање таксе од 100 одсто на робу из централне Србије.

„Погрешно је инсистирати на трговачкој варијанти ’ви укините мере, ми ћемо вам попустити и нешто дати‘“, нагласио је Љајић. 
Додаје да је Србија дала повода за увођење такси, а да је са друге стране и формирање војске Косова једнострана одлука и мера Приштине која не доприноси стабилизацији региона.

„Међународна заједница унутар себе нема јасан став о томе (војсци Косова). Видели сте реакције НАТО-а који се противи, САД које подржавају, ЕУ која је ту између“, рекао је министар и додао да данашња седница Савета безбедности неће решити постојеће проблеме, али да је битно да се одржи.

„Проблем мора да се интернационализује, ово је једна од ситуација где Србија ничим није допринела да дође до овакве политичке кризе у односима Београда и Приштине“, закључио је он.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала