Додик: Српска све стабилнија, Србе више нико неће понижавати

© Фото : SNSDМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је Република Српска стабилна и да је стабилизовала своје финансије, а да на политичком плану Србе више нико неће моћи да понижава и уцењује.

Зграда Банског двора у Бања Луци - Sputnik Србија
Затражити да Српска добије третман као самопроглашено Косово
„И у овој години бележимо пристојан раст производње. У наредној години смањићемо наше обавезе за 250 милиона КМ, што указује на чињеницу да ће Српска следеће године имати стопу задужења од око 39 одсто и то ће бити најмања стопа у региону“, рекао је Додик обраћајући се мештанима Рудог, преноси РТРС.

Република Српска ће бити политички и економски све јача и стабилнија, а томе ће посебно допринети нова репрезентација представника Српске у заједничким институцијама БиХ, поручио је он.

Додик је подсетио да ће однос српских представника у институцијама БиХ према Републици Српској бити регулисан новим законом.

„То ће важити за све, без обзира на политичку опцију. Република Српска је показала да има свој карактер према власти“, поручио је Додик.

Власт у Српској увек ће бити народна, па ће тако Срби рећи своју коначну реч и о односу према НАТО-у, а садашњи став је јасан — Срби не желе чланство у тој алијанси, пренео је Танјуг Додикове речи.

Српски члан Председништва БиХ је рекао да више никада неће дозволити било коме да понижава српски народ, његове институције и његова обележја.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала