Париз: Полиција употребила сузавац и водене топове против „жутих прслука“ (видео)

© AP Photo / Kamil ZihniogluПротест у Паризу
Протест у Паризу - Sputnik Србија
Пратите нас
Полиција користи водене топове и сузавац за растеривање учесника протеста „жутих прслука“ на Јелисејским пољима у Паризу, преноси дописник РИА Новости из француске престонице.

Ово је шести протест „жутих прслука“. Група „жутих прслука“ се окупила у суботу увече на главном тргу у француској престоници. Касније су почели сукоби демонстраната с полицијом.

Полиција је саопштила да је током данашњих протеста приведено укупно 220 демонтраната, а да је 81 особа задржана у притвору. 

Према последњим подацима полиције, широм земље у протестима учествује више од 38.000 људи.

У раним поподневним сатима било је саопштено да око 800 демонстраната учествује у акцији „жути прслуци“ у Паризу. Демонстранти су се јутрос окупили код Монмартра, где су донели плакате на са слоганима у којима позивају председника Емануела Макрона да поднесе оставку, а потом кренули у протестну шетњу.

Поред Париза, сличне акције се одржавају и у Марсеју, Тулузу и другим градовима Француске.

По читавој територији земље због протеста распоређено је 4.100 припадника полиције, од чега је 1.230 у Паризу.

Претходно су медији пренели да је један возач аутомобила погинуо јутрос у јужној Француској када је возилом ударио у камион на окретници коју су блокирали демонстранти, саопштиле су локалне власти.

Возач, 36-годишњи мушкарац, погинуо је у саобраћајној незгоди која се догодила у близини Перпињана, рекао је Ројтерсу полицијски извор.

Тиме је број смртних случајева повезаних с вишенедељним антивладиним протестима порастао на 10.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала