Стигао снимак: Овако су Вован и Лексус „насанкали“ Епифанија (видео)

© REUTERS / Valentyn OgirenkoМитрополит Епифаниј Думенко, новоизабрани поглавар неканонске православне цркве Украјине
Митрополит Епифаниј Думенко, новоизабрани поглавар неканонске православне цркве Украјине - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски пранкери Вован (Владимир Кузњецов) и Лексус (Алексеј Стољаров) насамарили су поглавара „нове цркве“ у Украјини, митрополита Епифанија Думенка и објавили разговор на свом каналу на Јутјубу.

Један од пранкера се представио као председник Комитета Европског парламента за спољне послове Дејвид Макалистер.

Током разговора је „посланик“ честитао поглавару „аутокефалне цркве“ на одржавању „ујединитељског сабора“ који је одржан 15. децембра у Кијеву.

Вован и Лексус су такође изјавили да Европска унија и Европски парламент „поздрављају“ украјинску „нову цркву“. Епифаније се, са своје стране, захвалио „посланику“ на подршци. При томе је истакао да се стварање „аутокефалне цркве“ одвијало уз активно учешће Сједињених Америчких Држава.

Думенко је наговестио да не би желео да види канонску Украјинску православну цркву у земљи. Према његовим речима, мало је вероватно да ће „аутокефалну цркву“ признати све док УПЦ буде присутна у Украјини.

Поглавар нове цркве у Украјини Епифаниј Думенко - Sputnik Србија
Вован и Лексус „насанкали“ Епифанија

Стољаров и Кузњецов упитали су Думенка о будућим председничким изборима у Украјини, који су планирани за март 2019. године. „Митрополит“ је истакао да „нова црква“ треба да буде одвојена од државе, али да би неканонска структура радије као будућег председника земље видела Петра Порошенка, који треба да настави процес који се сада дешава у Украјини.

„Уколико (на власт) дође проруски политичар, то ће бити проблем за будућност Украјине“, изјавио је поглавар „нове цркве“.

Раније је портпарол украјинске „нове цркве“ Јевстратиј Зорја саопштио на свом налогу на Фејсбуку да су руски пранкери назвали Думенка, али да је током разговора „митрополит“ имао осећај да је у питању провокација и да је прекинуо разговор. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала