Премијерка Брнабић: Следеће године следи измена Устава

© Tanjug / Dimitrije GollАна Брнабић на пријему за медије
Ана Брнабић на пријему за медије - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијерка Ана Брнабић приредила је годишњи пријем поводом новогодишњих и Божићних празника за представнике медија и изразила наду да ће сутра на састанку са члановима радне групе добити први нацрт медијске стратегије.
Зоран Заев - Sputnik Србија
Шта би се десило да Србија послуша „савет“ Зорана Заева

Она је на пријему рекла да ће 2019. годину обележити јавна расправа о том документу и израда сета медијских закона.

„Оно што је најважније и због чега смо ми вечерас овде је изградња поверења, један однос који може да буде другачији. Ја то показујем тако што имамо ситуацију да примам разноразне поклоне, тако што сам отворена за провокацију и тако што све то схватам као демократски дискурс“, рекла је Брнабићева.

Претходно јој је карикатуриста „Блица“ Марко Сомборац поклонио мајицу на којој је лик председника Србије Александра Вучића који држи „кључеве истине која је закључана иза решетака“. Брнабићева се током обраћања нашалила тим поводом, рекавши да би било фер да јој је поклонио мајицу са њеним ликом.

© Tanjug / Dimitrije GollГлавна уредница Спутњика Србија Љубинка Милинчић у друштву министарке за европске интеграције Јадранке Јоксимовић
Главна уредница Спутњика Србија Љубинка Милинчић у друштву министарке за европске интеграције Јадранке Јоксимовић - Sputnik Србија
Главна уредница Спутњика Србија Љубинка Милинчић у друштву министарке за европске интеграције Јадранке Јоксимовић

Премијерка је потом рекла да је 2018. годину обележио тежак рад, али да су постигнути бројни резултати као што су отварање Народног музеја, оживљавање бренда ИМТ, стратешко партнерство за РТБ Бор, које ће сачувати 5.000 радних места, и концесија за Аеродром „Никола Тесла“, укупне вредности 1,46 милијарде евра.

Посебно је истакла да је Србија у 2018. години постала пуноправна чланица ЦЕРН-а.

Као највећи изазов за годину која је пред нама издвојила је регионалну стабилност и односе Београда и Приштине и истакла да се нада да ће се наставити дијалог, пренео је Танјуг.

Навела је да следеће године следи и измена Устава, као једна од најзначајнијих ствари за Србију.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала