Нови услов за Додика: Или НАТО, или нема договора

© AP Photo / Amel EmricБосна, НАТО
Босна, НАТО - Sputnik Србија
Пратите нас
Члан Председништва Босне и Херцеговине из реда бошњачког народа, Шефик Џаферовић, рекао је да ће дати сагласност за именовање Зорана Тегелтије на место председавајућег Савета министара БиХ тек након што нова парламентарна већина искаже јасну опредељеност за европски и НАТО пут БиХ.
Босна и Република Српска  - илустарција - Sputnik Србија
Неко би да запали фитиљ у Босни, док се оружјем звецка на Косову

Упитан да ли ће подржати именовање Зорана Тегелтије, члана СНСД Милорада Додика, за председавајућег Савета министара БиХ, Џаферовић је одговорио да постоје услов за формирање власти, а то је окупљена парламентарна већина на програму који ће садржавати јасан европски, реформски и НАТО пут. 

„Парламентарна већина и програм. И мене што се тиче неће бити проблема. Сада је ред на кандидата за председавајућег Савета министара БиХ из реда српског народа и СНСД ће предложити Зорана Тегелтију. Ово су услови под којима ћу дати свој глас за именовање“, казао је Џаферовић, пренео је сарајевски портал Кликс.

Исти став раније данас је изнео и председник СДА Бакир Изетбеговић, преноси Танјуг.

Он је рекао да је Босна и Херцеговина у претходном мандату направила значајне искораке када је реч о европским и НАТО интеграцијама, али и на пољу економских реформи. 

„Стабилност и стабилна политичка сцена, то је оно што је у овом тренутку нашој земљи најпотребније. Без мира и стабилности тешко је наставити снажно ићи путем којим смо кренули у протеклом мандату. У 2019. години очекујем мир, стабилност и снажан напредак на европском и НАТО путу БиХ, као и на плану економских реформи“, казао је Џаферовић, након комемоације поводом смрти бившег високог представника у БиХ Педију Ешдауну.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала