Објављена листа највећих губитника и добитника међу милијардерима

© AP Photo / Ted S. Warren, FileЏеф Безос
Џеф Безос - Sputnik Србија
Пратите нас
Многи милијардери изгубили су део свог богатства због веома турбулентне године, а највећи губитник међу њима је директор компаније „Фејсбук“ Марк Закерберг, који је због скандала и лошег публицитета „лакши“ за 18,7 милијарди долара, пише магазин „Форбс“.
Фејсбук - Sputnik Србија
Почела велика чистка на друштвеним мрежама, од Америке до Србије

Са друге стране, директор компаније „Амазон“ Џеф Безос највећи је добитник, јер ову годину завршава богатији за 27,9 милијарди долара, односно са укупним богатством од 126,2 милијарде америчких долара.

Безоса у стопу прати јапански милијардер Ташади Јанаји, који је захваљујући својим акцијама компаније „Уникло“ остварио зараду већу за седам милијарди долара, преноси Танјуг.

На трећем месту највећих добитника налази се извршни директор нафтне компаније „Лукоил“ Вагит Алекперов, који је остварио добит од 4,6 милијарди долара.

На листи губитника, Закерберга прати Аманасио Ортега, оснивач компаније „Индитекс“ која је одговорна за брендове као што су „Зара“, „Бершка“ и „Масимо Дути“, који је изгубио 16,2 милијарде долара, што је узрокованим лошим пословним извештајима.

Ове године се од 14 милијарди долара опростио и Џорџ Шефлер, основач „Шефлер аута“, а како наводи „Форбс“, пад продаје аутомобила у Европи и Кини „очигледно је утицао на произвођача гума и ауто делова“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала