Пажња: Песник у кадру

Орбита културе
Орбита културе - Sputnik Србија
Пратите нас
Kако ће изгледати документарац за који је Пуриша Ђорђевић недавно добио средства са конкурса ФЦС, а који за главног јунака има великог песника Матију Бећковића, шта се налази у књизи снимања и да ли је Матија утицао на избор сцена у њој откривају бардови наше уметности — Пуриша Ђорђевић и Матија Бећковић.
Пажња: Песник у кадру

Шта је обележило културу у 2018. години? Можемо ли бити оптимистичнији после отвореног Народног музеја, Kултурног центра Србије у Пекингу, вести о буџету од преко милион динара за филм, као и поновном актуелизовању националних пензија? Одговоре на ова питања у новогодишњем издању емисије „Орбита културе“ потражили смо од Вукице Стругар, новинара културне рубрике „Вечерњих новости“ и Сање Милић са Другог програма Радио Београда.

Слушајте нас и сазнајте шта о свом чувеном прадеди, руском композитору Рајнхарду Гријеру за Спутњик каже његов праунук Kирил Новоселски.

Да ли је тек деценију пошто нас је напустио постало јасно ко је заправо био и шта је за теорију филма и југословенску кинематографију значио Ранко Мунитић, са својих седамдесет истраживачких књига, од којих су многе пионирски радови — питамо Мирољуба Стојановића из Филмског центра Србије, који је недавно и организовао конференцију посвећену овом зналцу и ерудити, и Олега Јекнића, професора са Факултета за медије и комуникације.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала