Вучић: За разлику од Орића, ја нисам убица

© Tanjug / Сава РадовановићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да би тврдње Насера Орића како он хоће да га убије биле само бизарне, да не потврђују чињеницу да са разних адреса из региона непрестано стижу неке оптужбе на рачун Србије и њених власти. Што се тиче Орића, приметио је да они свакако нису „иста фела“.

„Ја, за разлику од Орића, нисам убица. Нисам никоме вадио очи, нисам никог клао и више бих волео да мене нема него да морам некога да убијем. Њега да убијем, то је толико сумануто и бизарно да немам коментар“, рекао је Вучић новинарима у Врању.

Насер Орић - Sputnik Србија
Насер Орић тражи да му се Вучић извини

Истакао је да се нада да ће Орић једног дана одговарати за своје страшне злочине и да је као цивилизован човек уверен да ће Орић одговарати пред судовима.

„Нисам ни знао да имамо дронове. Њих тек набављамо и то кинеске, за 32 милиона евра, ако се не варам“, додао је иронично.
Додао је да је македонски премијер Зоран Заев рекао да су се он (Вучић) и Орбан састали са Мицковским (Христијаном, лидером ВМРО-ДПМНЕ) и да је сумњиво шта су причали.

Вучић је истакао да је Мицковског срео у Хелсинкију, на Самиту ЕПП и да „ни две речи“ није са њим проговорио, да никаквог контакта после тога није имао са њим, као и да никада са Мицкоским није разговарао о Николи Груевском.

„И за то вас оптужује човек који је допустио два дана пред извршавање казне некоме да тајно изађе са његове територије, и то у Албанију. Који је са регуларним документима, без икакве потраге и потернице ушао и изашао из Србије. И ја сад питам шта је Србија ту крива“, рекао је Вучић.

Истакао је да зна да је он свима крив и да разуме да је то зато што Србија више није „џак за ударање“, није економски беспомоћна, већ напредује и штити свој интегритет, понос и достојанство.

„Изгледа да ни Хоџај, када је говорио о неким стварима, није баш напамет говорио“, закључио је Вучић.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала