Украјински председнички кандидат: Нико нас не чека ни у ЕУ ни у НАТО-у

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаПредседник Украјине Петро Порошенко обраћа се посланицима Врховне раде
Председник Украјине Петро Порошенко обраћа се посланицима Врховне раде - Sputnik Србија
Пратите нас
Украјину нико не чека и не намерава да је прима у састав Европске уније и НАТО-а, сматра један од лидера „Опозиционе платформе – За живот“, кандидат на предстојећим председничким изборима у тој земљи Јуриј Бојко.
Граничари на међународном граничном прелазу Краковец-Корчева између Украјине и Пољске - Sputnik Србија
„Иритирамо Европу и Америку“: Украјински генерал тврди да је Кијев изгубио подршку Запада

Политика евроинтеграција је основни спољнополитички курс Украјине. У новембру је украјински парламент, на предлог председника Петра Порошенка, усвојио у првом читању нацрт измена украјинског устава, којим се утврђује курс земље према Европској унији и НАТО-у. 

Према мишљењу Бојка, гласање Врховне раде за јачање курса Украјине ка ЕУ и НАТО-у, у уставу неће имати никакве реалне последице.

„То је просто политичка декларација. То су управо она питања којима се бави парламент, не бавећи се реалним сектором економије, реалним проблемима. У НАТО-у нас нико неће примити док год постоји територијални сукоб. А у ЕУ су такође рекли да нас неће примити, јер с таквим нивоом корупције какав имамо данас, с таквим економским развојем и проблемима у наредних 10 до 15 година немамо тамо шта да тражимо. То је био јасан сигнал свих руководилаца ЕУ. То је нова декларација, а актуелни парламент је користи као елемент свог предизборног програма“, рекао је Бојко у интервјуу телевизијском каналу „112 Украјина“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала