Бразил сели амабасаду у Јерусалим?

© AP Photo / Eraldo PeresЖаир Болсонаро
Жаир Болсонаро - Sputnik Србија
Пратите нас
Израелски премијер Бенјамин Нетанијаху изјавио је данас да му је изабрани председник Бразила Жаир Болсонаро рекао да је питање када, а не да ли ће та земља преместити у Јерусалим седиште своје амбасаде у Израелу.

Поглед на Јерусалим са Маслинове горе - Sputnik Србија
Аустралија признала Западни Јерусалим као престоницу Израела
„Болсонаро ми је рекао да је питање када, а не да ли ће преместити амбасаду у Јерусалим“, рекао је Нетанијаху током састанка лидера бразилске јеврејске заједнице у Рио де Жанеиру.

Нетанијаху, који се са Болсонаром састао у петак, рекао је да је изабрани председник Бразила прихватио његов позив да посети Израел, највероватније у марту наредне године.

Болсонаро, који ће ступити на дужност 1. јануара, рекао је да би волео да следи потез америчког председника Доналда Трампа и премести амбасаду, преноси Ројтерс.

Он се, међутим, суочио са притиском бразилског пољопривредног сектора да то не учини, јер би, тврде, на тај начин нанео штету извозу бразилске робе у арапске земље. Након састанка са Нетанијахуом, Болсонаро је рекао да су Бразилу „потребни добри савезници, добри пријатељи, добра браћа, попут Бенјамина Нетанијахуа“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала