Муке Форин офиса: Има ли вампира у Пољској?

© Photo : KinoPoisk.Ru"Дракула" Брама Стокера
Дракула Брама Стокера - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство спољних послова Велике Британије је објавило годишњу листу најбизарнијих захтева које су дипломате у британским амбасадама широм света примиле током 2018. године, међу којима има свега и свакога, од папе, до вампира.

„Гардијан“ преноси да је неименовани становник Делхија позвао Амбасаду Велике Британије у индијској престоници, пошто је имао очајничку потребу да поједе кобасицу од поврћа, а чуо је да Амбасада управо то има у резервама намирница.

Ован - Sputnik Србија
У Украјини се појавио тајанствени „вампир“ који убија овце

Други мушкарац је контактирао дипломате Форин офиса распитујући се о томе да ли у Пољској има вампира, након што му је девојка, коју је упознао путем интернета, тражила да јој открије која је његова крвна група пре него што се састану уживо.

Од британског држављанина или држављанке на летовању у Шпанији Амбасади је стигао захтев да у хотелу издејствују замену собе након што је мачка луталица „упала“ у собу и мокрила на кревету.

У Амбасади Велике Британије у САД од сународника је пристигао упит о томе ко је победио у најновијој емисији телевизијског шоу програма „Плес са звездама“ емитованог у Британији.

Од Британаца који су се припремали за сопствено венчање у Италији, Амбасади је дошла молба да им помогну да виде папу Фрању.

„Гардијан“ наводи да су то били неки од захтева дипломатама од људи који су имали изненађујуће погрешну представу о томе шта спада у домен помоћи коју британске амбасаде у свету могу да пруже.

„Са жалошћу потврђујем да Форин офис није у стању да понуди услуге када су питању вампири, мачке луталице и учесници ’Плеса са звездама‘. Такође, наш капацитет за снабдевање кобасицама од поврћа и даље је, на жалост, непостојећи“, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Велике Британије.

„Гардијан“ наводи да ту није био крај захтевима, међу којима је било и неких помало узнемирујућих, попут оног који је стигао од мушкарца у Аргентини заинтересованог за листу жена које би могао да ожени.

Чупакабра, Парагвај - Sputnik Србија
Вампир Чупакабра пронађен мртав у Парагвају? (видео)

Поред тога, било је и упита британским амбасадама за помоћ у повезивању на интернет, а јавила се и особа којој није био јасан заплет филма „Храбро срце“.

На све те позиве одговор је био исти — амбасаде су у стању да помогну само у хитним ситуацијама, попут посета људима који се налазе у болници или затвору, и да пруже информације о локалним адвокатима, преводиоцима и лекарима.

Све у свему, Форин офис је током 2018. године од људи којима је била потребна нека врста помоћи у иностранству примио више од 330.000 позива.

„Гардијан“ подсећа да се Форин офис недавно нашао на удару критика породица Британаца који су завршили у затворима у страним земљама због начина на који је реаговао у таквим случајевима.

Међу особама које су упутиле критике била је и супруга студента Метјуа Хеџиса, који је био у затвору у Уједињеним Арапским Емиратима, а која је тврдила да британске власти нису испуниле обавезе према њима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала