Захарова: Притворени амерички шпијун може да прима посете

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова на редовном брифингу
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова на редовном брифингу - Sputnik Србија
Пратите нас
Руска страна спремна је да организује сусрет Пола Вилана, који је у Русији ухапшен због оптужбе за шпијунажу, и представника оних земаља чији је он држављанин, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова на телевизији „Русија 24“, истичући да би посета могла да се одржи у случају да притвореник то сам пожели.

Захарова је подсетила да су Вилана до сада посетили представници Сједињених Америчких Држава и додала да је низ земаља такође поднео захтев за састанак са притвореником.

Пол Вилан - Sputnik Србија
Чији „шпијун“ је Пол: Четири пасоша у игри

„У овом тренутку Пола Вилана су посетили само представници Сједињених Америчких Држава, на њихов захтев. Америчка страна више није контактирала руску страну по том питању“, објаснила је Захарова.

„Остале земље, за које је потврђено да Пол Вилан има њихово држављанство, тражиле су да им се дâ дозвола да га посете“, додала је она.

„Ако притвореник потврди да није против тих посета, да су му оне потребне, односно да их сам жели, оне ће бити организоване у време које одговара свим странама“, рекла је портпаролка.

Припадници Федералне службе безбедности Русије (ФСБ) привели су у Москви држављанина Сједињених Америчких Држава Пола Вилана током шпијунске операције и против њега је покренут кривични поступак. Према речима Вилановог брата, он је бивши амерички маринац и ишао је у Москву на свадбу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала