Нађени остаци француског „миража“, од пилота ни трага ни гласа

© Wikipedia / MilborneOne Мираж
Мираж - Sputnik Србија
Пратите нас
Остаци француског борбеног авиона „мираж 2000Д“ са два пилота, који је данас током снежне олује нестао с радара у области недалеко од границе са Швајцарском, пронађени су у Мињовилару у области Жира, а за пилотима се и даље трага, јављају француски медији.

„Надамо се да ћемо их пронаћи живе. Засад се воде као нестали“, изјавио је портпарол француских ваздухопловних војних снага Сирил Дививије, на конференцији за новинаре у Паризу, преноси „Фигаро“.

Дививије је навео да са пилотима није успостављен никакав контакт откако је авион нестао са радара данас пре подне и да није било сигнала да су се катапултирали.

Јурофајтер тајфун - Sputnik Србија
Француска авијација почела патролирање изнад Балтика

Према његовим речима, није активиран механизам за катапултирање испод седишта.

Неименовани војни извор рекао је да се зна да се догодило нешто неуобичајено.

Дневник „Републикен“ наводи да су падобран и мапа међу остацима који су пронађено у брдима Мињовилара, на висини од 1.050 метара.

Дививије је потврдио да је пронађена тканина која подсећа на падобран, али је напоменуо да је прерано рећи да ли је реч о падобрану пилота или падобрану летелице.

Реч је о француском ловачко-пресретачком борбеном авиону „мираж 2000Д“, који је, поред падобрана за пилоте, опремљен и падобраном за кочење при атерирању, појашњава „Фигаро“.

Авион је нестао током тренажног лета на мањим висинама, саопштила је раније данас портпаролка француских ваздухопловних снага, пренео је АП. Претходно је навела да је снегом прекривена планинска област између региона Дуб и Жира последња радаром регистрована локација авиона.

Авион је полетео нешто после 11 сати из ваздухопловне базе на североистоку Француске. Потрази за авионом придружили су се припадници горске службе спасавања, полиције, ватрогасци, војници и локални становници.

Како се наводи, видљивост је изузетно смањена, магла је густа и пада снег, пренео је Танјуг

Дививије је рекао да је тешко лоцирати све остатке летелице јер је зона по којој су се распршили веома широка и такве операције обично дуго трају.   

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала