Брнабићeва: Америка тражи да прекинемо лобирање против независности Косова, одговорили смо

© Tanjug / Драган КујунџићАна Брнабић
Ана Брнабић - Sputnik Србија
Пратите нас
Питање Косова и Метохије не сме се оставити као замрзнути конфликт, јер утиче на напредак Србије, истакла је премијерка Ана Брнабић и указала на болећивост међународне заједнице и ЕУ према Приштини.

Премијерка Ана Брнабић рекла је да актуелна ситуација показује сву болећивост ЕУ и да је у разговору са представником једне велике земље која је партнер Приштини упитала „како толерише све што се дешава на КиМ“.

„Као одговор сам добила: ’Па то је млада демократија‘. То мени све говори о томе колико је велики простор и колико су двоструки стандарди у том случају“, рекла је премијерка гостујући на телевизији „Хепи“.

Бивши изасланик УН за КиМ: Решење за Косово и Србију мора сада; Тачи: Хвала

Брнабићева је признала да су САД тражиле да Србија престане са лобирањем за повлачење признања независности, а да је то Београд отворено одбио.

„Док год они лобирају за додатна признања, потпуни је фер-плеј да ми лобирамо да земље повуку признање“, подвукла је премијерка.

Брнабићева је истакла да, нажалост, мора да разговара са Рамушом Харадинајем, који је оптужен за најстравичније злочине, а ослобођен је само зато што су сведоци убијени.

„Морамо да разговарамо са њим због регионалне стабилности и наше будућности. За будућност Србије је важно да имамо регионалну стабилност. Србија је једина земља у региону која је прошла кроз мере фискалне консолидације, има стабилну економију, буџет, којој јавни дуг опада, која има стабилну валуту и која има перспективу економског раста“, указала је премијерка.

Ако немамо регионалну стабилност, рекла је Брнабићева, нећемо моћи да испунимо све оно што данас можемо мерама фискалне консолидације, озбиљних структурних реформи које је покренуо Александар Вучић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала