Опозиција у Македонији објавила први захтев после промене имена земље

Пратите нас
Опозициона македонска странка ВМРО-ДПМНЕ затражила је да хитно буду расписани парламентарни избори и да они буду одржани заједно са председничким изборима.
Протест испред Собрања због промена имена Македоније - Sputnik Србија
Македонија мења име, испред Собрања протест (фото)

„ВМРО-ДПМНЕ захтева распуштање Парламента и сазивање ванредних парламентарних избора, заједно са председничким изборима у складу са законским прописима. На тим изборима ВМРО-ДПМНЕ ће победити и воља народа ће бити испуњена“, изјавио је лидер македонске опозиције Христијан Мицкоски.

„ВМРО-ДПМНЕ ће учинити све у будућности како би ова неправда (усвајање измена Устава у Собрању) била исправљена“, рекао је Мицкоски, који сматра да се данас показало да Македонија коју води Зоран Заев губи, као и да ће Македонија изгубити на свим пољима уколико Заев остане на власти.

Он је казао да грађани дају и одузимају власт.

„Зато су нам потребни избори где ће Заев пасти, а Македонија победити. Народ ће се изјаснити какву Македонију жели, Северну Македонију која је понижена или Македонију поносну, напредну и поштовану“, закључио је Мицкоски.

Лидер ВМРО-ДПМНЕ се обратио медијима након усвајања амандмана у Собрању о промени Устава и имена државе у Република Северна Македонија.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала