Нови Уелбек: Доноси ли „Серотонин“ срећу?

Орбита културе 12.08.
Пратите нас
Хоћемо ли и после новог романа као после „Покоравања“ остати у дилеми да ли је Мишел Уелбек књижевник, друштвени аналитичар или како многи мисле — пророк?
Нови Уелбек: Доноси ли „Серотонин“ срећу?

Да ли се свет већ распао јер је у њему све дозвољено, да ли је наша будућност уистину тако мрачна као што нам сугеришу књиге једног од најпопуларнијих европских писаца, окарактерисаног као „л`анфан терибл“ француске књижевности, за „Орбиту културе“ открива Владимир Д. Јанковић, преводилац Уелбекових романа на српски језик.

У данашњој емисији запитали смо се колико се сећамо Ота Лога и да ли ће изложба његових радова у Галерији РТС-а одложити заборав на овог изузетног вајара.

Како ће се новоустановљени фестивал документарног филма „ДОК#1“, који ће се одржати у Комбанк дворани од 31. јануара до 3. фебруара, изборити за препознатљивост у великој филмској фестивалској понуди, сазнајемо од директора фестивала Игора Тохоља.

Зашто је љубав постала табу тема за савремено песништво, како се опевају њена светла и мрачна лица, зашто је писање жртвени процес и очишћење којим се више губи него добија — открива нам Радмила Лазић, једна од најзначајнијих савремених српских песникиња, ауторка недавно објављене збирке изабране љубавне поезије „Оно што звах љубав“.

У „Орбити“ сазнајте и шта ће се све догађати на 12. Кустендорфу.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала