Одбегла Саудијка стигла у Канаду

© AP Photo / The Canadian PressТинејџерка из Саудијске Арабије Рахаф Мохамед ел Кунун, која је побегла у Тајланд наводећи да страхује да ће је њена породица убити, стигла је данас у Канаду која јој је обезбедила азил.
Тинејџерка из Саудијске Арабије Рахаф Мохамед ел Кунун, која је побегла у Тајланд наводећи да страхује да ће је њена породица убити, стигла је данас у Канаду која јој је обезбедила азил. - Sputnik Србија
Пратите нас
Тинејџерка из Саудијске Арабије Рахаф Мохамед ел Кунун, која је побегла на Тајланд из страха да ће је њена породица убити, стигла је у Канаду која јој је обезбедила азил.
Рахаф Мухамед ел Кунун у пратњи полиције у Бангкоку - Sputnik Србија
Потресна прича младе Саудијке: Забаракадирана у Бангкоку против судбине

Министарка спољних послова Канаде Кристија Фриленд потврдила је ту вест и додала да је 18-годишња Саудијка сада у Канади, преноси АП.

„Она је веома храбра нова Канађанка“, казала је Фрилендова на аеродрому у Торонту где је дочекала Саудијку.

Канадски премијер Џастин Трудо је претходно рекао да ће Канада прихватити Ел Кунун као избеглицу, након драматичне недеље у којој је, током посете Кувајту, побегла од своје породице у Бангкок.

Тајландске власти су намеравале да је врате назад, али се она забарикадирала у једном хотелу и у јавност изнела свој случај преко друштвених мрежа, рекавши да се плаши за своју безбедност уколико је врате породици у Саудијску Арабију.

Њој су 9. јануара Уједињене нације дале статус избеглице, па јој је привремено било дозвољено да остане на Тајланду одакле се упутила у Канаду.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала