Рустем Мустафа изјавио у Хагу да се не осећа кривим

© AP PhotoРустем Мустафа
Рустем Мустафа - Sputnik Србија
Пратите нас
Рустем Мустафа, први од бивших припадника тзв. ОВК, саслушан је данас у Специјалном тужилаштву у Хагу о околностима под којима су се догодили ратни злочини те паравојне формације током и после сукоба на Косову и Метохији, јавља РТС, позивајући се на приштинске медије.
Хашим Тачи у униформи војске тзв. Косова - Sputnik Србија
Тачи: Одлазак пред Специјални суд доказ праведне борбе ОВК

Како се наводи, завршен је први део саслушања Мустафе, који је на уласку у зграду Специјалног суда рекао да се не осећа кривим. За среду је заказано испитивање Самија Љуштакуа, такође бившег команданта ОВК.

Мустафа и Љуштаку били су важни команданти оперативних зона на Косову у току оружаног сукоба, а после рата су остали активни на косовској политичкој сцени у оквиру Демократске партије Косова, на чијем челу је донедавно био актуелни косовски председник Хашим Тачи, а сада је води Кадри Весељи, председник косовске скупштине, преноси РТС.

Мустафа је после рата био посланик косовске скупштине, а Љуштаку је годинама био градоначелник, пренео је Танјуг.

Познатији као командант Реми, Мустафа је на уласку у зграду Специјалног суда рекао да се не осећа кривим и да је дошао да одговори на позив Суда, који испитује тврдње известиоца Европског парламента Дика Мартија, пренео је лист „Зери“.

„Ја ћу одговорити на сва питања која тужилац постави у вези са мојим пословима и наводима“, рекао је Мустафа, пренела је „Коха“.

Мустафа је бивши командант ОВК за регију Лаб.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала