Најмање седам мртвих у терористичком нападу у Најробију (видео, фото)

© REUTERS / Thomas MukoyaТерористички напад у Најробију
Терористички напад у Најробију - Sputnik Србија
Пратите нас
Припадници терористичке групе Ел Шабаб данас су извели смртоносни напад на луксузни хотел и комплекс у главном граду Кеније Најробију, а претпоставља се да има најмање седам жртава.

Наоружани нападачи бацали су на паркиралишту бомбе на возила, која су се претворила у буктиње, а потом ушли у предворје хотела, где се један од нападача разнео, изјавио је новинарима шеф кенијске полиције.

Људи су у паници бежали од експлозија и пуцњаве из ватреног оружја које су одјекивале кроз комплекс.

На основу изјаве сведока, који је видео беживотна тела на тераси једног ресторана тог комплекса у коме се налази и више пословних зграда, претпоставља се да има најмање седам жртава, преноси Ројтерс.

Незванично и други јављају да има настрадалих. Кенијске болнице су апеловале на грађане да дају крв, а број повређених и рањених је за сада непознат.

Један полицајац, који је међу првима ушао у нападнуте зграде, рекао је да је видео тела, али да није било времена да се преброје мртви, преноси Ројтерс.

Акција снага безбедности још траје, а нема информација о судбини терориста.

Безбедносне снаге извеле су велику групу жена из комплекса, а полицајци у цивилу су ишли од радње до радње у комплексу и извели десетине других људи из комплекса. Неки који су излазили из зграде дигли су руке у вис да покажу да су ненаоружани, преноси агенција АП.

Терористичка група са седиштем у Сомалији Ел Шабаб, која је преузела одговорност за напад, 2013. године извела је напад на тржни центар Вестгејт у Најробију у коме је погинуло 67 особа, подсећа Танјуг.

Данашњи напад је дошао дан након што је суд одлучио да суди тројици осумњичених мушкараца по оптужбама да су били укључени у напад на центар Вестгејт 2013. године.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала