Вучић: Зашто Срби воле Путина

© Tanjug / Dimitrije GollАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић је изјавио да је руски председник веома популаран у Србији и да ће се велики број људи, који жели годинама да га види, окупити и доћи „само да га види“.

Један од разлога Путинове популарности у Србији је тај што је Москва спасила Србију стигме геноцида, истакао је Вучић у интервјуу руским медијима, уочи сутрашњег доласка Путина у Београд.

Мозаик у куполи Храма Светог Саве. - Sputnik Србија
Путин и Вучић постављају мозаик у Храму Светог Саве

Како је нагласио Вучић, никада нећемо заборавити 2015. годину када су (руски шеф дипломатије Сергеј) Лавров и (руски стални изасланик у УН Виталиј) Чуркин по Путиновој наредби спасили Србију од стигме народа који је починио геноцид, као што је то било предложено британском резолуцијом у Савету безбедности УН. „Никада то нећемо заборавити“, истакао је председник Србије.

Вучић је рекао да се увек консултује са својим руским колегом Путином и да га пита за савет. „Упознајем га са свим што се догађа и не лажем, говорим истину, иако му се не свиђа увек све“, каже Вучић. Како је рекао, то је једна од ствари које Путин веома поштује.

„И ја то поштујем, јер је он лидер велике земље, а ја сам лидер мале земље и он показује поштовање за ову земљу и ја сам му веома захвалан“, рекао је Вучић. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала