Спутњик одговорио „Фејсбуку“: Читајте нас, одлични смо!

© Sputnik / Игорь Руссак / Уђи у базу фотографијаСтудио агенције и радија Спутњик на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу
Студио агенције и радија Спутњик на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу - Sputnik Србија
Пратите нас
Компанија „Фејсбук“ је саопштила да је у оквиру најновијих напора у борби против „лажних“ вести укинула стотине налога, страница и група, а званичник компаније Натанијел Глејчер казао је да су 364 налога била повезана са сарадницима руске новинске куће Спутњик. Прес-служба Спутњика сматра ову одлуку политичком.

„Редакција Спутњика се бави вестима и то ради одлично. И ако је блокада једина реакција ’Фејсбука‘ на квалитетан рад медија, нама је све јасно. Међутим, постоји нада да ће здрав разум победити. Читајте Спутњик“, саопштила је портпаролка.

Компанија је саопштила да су стотине укинутих налога били повезани са Русијом, као и да су они били део великих операција ширења дезинформација, преноси АП.

Шеф одсека за сајбер-безбедност у тој компанији Натанијел Глејчер казао је да је једна од тих мрежа садржала 364 странице и налоге који су били повезани са радницима Спутњика.

Компанија је саопштила да је преузела тај корак након што је открила две мреже „које су биле укључене у координисано неаутентично понашање“ на налозима „Фејсбука“ и „Инстаграма“.

Глејчер је на блогу поручио да је једна од тих мрежа водила операције у државама Централне и Источне Европе, док се друга фокусирала на Украјину.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала