Путинова летећа тврђава изнутра: Дечак ушао у „авион број један“ и све снимио (видео)

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаАвион руског председника Владимира Путина у пратњи ловца Су-30
Авион руског председника Владимира Путина у пратњи ловца Су-30 - Sputnik Србија
Пратите нас
Дечак из башкирског Сибаја Арслан Каипкулов, чији је сан да проведе неко време у председничком авиону Ил-96 испуњен пред Нову годину, пренео је своје утиске о разговору са шефом државе и како је камером снимао унутрашњост „авиона број један“.

Руском председнику Владимиру Путину је током посете Форуму добровољаца Русије представљен пројекат „Сањај са мном“, који испуњава жеље тешко болесне деце. 

На штанду су се налазиле коверте са жељама деце. Сваки учесник форума могао је да изабере коверат и да испуни један сан. Путин је изабрао пет коверата са жељама и обећао да ће их испунити, а међу њима је била и Арсланова порука.

Дечак је новинарима у суботу испричао како је обишао унутрашњост Путиновог авиона и снимао је камером коју му је поклонио руски председник.

„Умем да снимам и монтирам клипове, неколико година у свом родном граду одлазим у телевизијски студио. Репортажу о председничком авиону сам, међутим, монтирао са стручњацима државног канала у Москви. Било је занимљиво наћи се у унутрашњости председничког авиона, а рад на овом снимку с московским новинарима је најбоље искуство за мене“, рекао је Арслан.

Дечак је након разговора с Путином с мамом посетио изложбу у павиљону „Космос“ у Москви. 

Петнаестогодишњи Арслан болује од ретке болести — примарног имунодефицита хипер ИгГ4. Дијагнозу су му лекари у Москви поставили 2016. године, а Арслан је прво дете у Русији с таквом дијагнозом. Сада често лети у Москву на операције и рехабилитацију.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала