Трамп дочекао тела америчких војника из Сирије: Најтежа ствар коју обављам као председник

© AP Photo / Patrick SemanskyДоналд Трамп испраћа тела америчких војника
Доналд Трамп испраћа тела америчких војника - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник САД Доналд Трамп одао је данас пошту четворици америчких војника који су убијени у самоубилачком бомбашком нападу у Сирији ове недеље, а у ваздухопловну базу у Доверу, где су враћени њихови посмртни остаци, допутовао је изненада.

Ово путовање није било на председниковој агенди која је објављена синоћ, али је он на Твитеру јутрос објавио да креће у Довер како би пружио подршку породицама четири „посебне особе које су изгубиле живот служећи својој земљи“.

„Када се састајем са најближима наших великих палих хероја, мислим да је то можда најтежа ствар коју обављам као председник“, рекао је Трамп касније новинарима, преноси Танјуг позивајући се на АП.

© AP Photo / Andrew HarnikДоналд Трамп испраћа тела америчких војника
Доналд Трамп испраћа тела америчких војника - Sputnik Србија
Доналд Трамп испраћа тела америчких војника

Исламска држава преузела је одговорност за напад у северном сиријском граду Манбиџу, изведеном у среду, око месец дана након што је Трамп објавио да су екстремисти поражени и да он повлачи америчке снаге из те земље.

У том нападу је убијено најмање 16 особа, а међу њима је било и бораца Сиријских демократских снага, које се боре против Исламске државе заједно са Американцима.

Овај бомбашки напад, у којем су, такође, рањена три америчка војника, био је најпогубнији напад на снаге САД у Сирији откако су ушле у ту земљу 2015. године, напомиње америчка агенција.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала