Запаљени танкери у Црном мору налазе се под америчким санкцијама

© Следственный комитет РФ / Уђи у базу фотографијаПожар на танкерима у Керчком мореузу
Пожар на танкерима у Керчком мореузу - Sputnik Србија
Пратите нас
Пожар на танкерима „Канди“ и „Маестро“ у Црном мору десио се након што је једном од бродова забрањено упловљавање у луку Темрук због америчких санкција, јавља Ројтерс.

Према подацима извора агенције, забрана је стигла под руководством гасног терминала „Мактрен-нафта“. Након тога, посада је почела директно претакање са једног танкера на други.

Како се наглашава, Вашингтон је укључио оба танкера у списак санкција због испорука горива Сирији у периоду 2016-2018. године. Тада је Министарство финансија саопштило да сваки договор са тим бродовима може довести до укључивања у ограничавајуће мере.

У гашењу пожара учествује специјалан брод „Спасатељ Демидов“, а како се наводи, бродови још нису потонули, јер су њихови важни делови остали нетакнути пожаром.  

Танкери „Канди“ и „Маестро“, који су пловили под заставом Танзаније, 21. јануара су се запалили у подручју Керчког мореуза. На оба брода су се налазиле 32 особе: 12 је спасено, десет је подигнуто на палубу, док је још десет нестало. Пожар на танкерима и даље траје, јер гашење отежава јак ветар. 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала